curser

Saturday, October 18, 2014

CUTI CUTI DI SUNWAY LAGOON

CUTI-CUTI SUNWAY LAGOON  - 11 MEI 2014 (AHAD)


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...

SUNWAY LAGOON!!!!
Ikutkan kitorg tak plan pun nak g sunway lagoon ni.
Mula tu plan nak g genting highland...Tapi...outdoor diorang tengah upgrade.
So..tak jadi kitorg nak g sana...kalo main indoor je..tak berbaloi g genting.
then..
Fikir2 nak g melaka...dah penah g..bosan
nak g port dickson..bosan jgk..
nak g klcc ke..i-city ke..putrajaya ke..baru g jgk...hmmmmmm....
No idea time tu nk plan nak g mana..
Tergaru-garu kepala la..badan la...nk carik tempat best...

Tiba-tiba....ting!!!!


Haaa.....kitorg baru teringat kat Mr.Google...
Kitorg pun search punya search kt Mr.Google..
Title kat search : Apa yang menarik di selangor?

Carik punya carik...terjumpa ada blog ni bgtau pasal sunway lagoon...
Dalam blog tu kata...tak rugi g sunway lagoon..
walau pun bayar mahal..Tapi ianya sangat2 berbaloi...

Haaa..Boleh la..
Semangat ni kitorang bukak website sunway lagoon..
Explore web dier...Banyak park yang boleh main..
Ada...

WATER PARK
AMUSEMENT PARK
WILDLIFE PARK
EXTREME PARK
SCREAM PARK...

Ok...kitorg akan start citer dari tempat entrance sampai habis main....

Mula-mula entrance..

Kitorg sampai kul 9.30 pagi

Masuk parking...RM3 - whole day..
Murah tak murah..tiket parking dier...


Ni...kakak & her hubby...
Gambar ni senget ke..Kakak yang berat..hohoho
Uuuuupppppssss....Sori...


And..and..and....ini saya...hohoho...






Ada nampak tak vuvuzela kat belakang tu...(warna oren & kuning)
Haaaaa..excited dah rasa ni......hohohoho...
VUVUZELA...WE'RE COMING !!!!!!!!!!!!

(TICKET PRICE AS AT 11 MAY 2014)

Orait...kitorg sekarang sudah sampai.
Tunggu kaunter nak buka...sebab kaunter buka kul 10 pagi.
Dinasihatkan...anda kena dtg awal tau.
Ingat kitorang yang first datang..rupa2nya..haaa..hambik kau...ramai dah manusia...
hohohoho...
Kalo Orang Malaysia..jangan lupa bawak IC..dapat murah...RM90..hohohoho..




we're easy sister likes easy brother kwang soo & suk jin runningman :)


Wajib pakai wristband....jangan risau..
kat dalam nanti..boleh topup duit...nanti diorang scan jer...



WOKEHHHH!!!!!!!...kitorang dah masuk
WE'RE HERE !!!!!!!
Teruja beb...First Time katakan...hohoho...



Auuu...Auuuu...Auuuu....Co Cweeetttttttt......

De nampak tak sign board kat belakang sweet couple ni..
Haaaaa...Kitorg dah tekad nak main..

BUNGY JUMP !!!!!
G-FORCE X !!!!!
Rugi la beb....dah masuk...tak main benda giler ni kan...kan..kan...
ni lah dikatakan cuti-cuti malaysia...



Mula-mula kitorg main ATV Crossing...
Game ni free jer..






Yang ni dah habis maen..sayang...takde orang tolong amik kan
gambar time kitorang main..huhuhu..
tak best..takde bukti nak tunjuk yang kitorang main...

Pastu, lepas ATV.....kitorg terjah main go kart plak...
Go kart ni kena bayar.
Tengok la harga nya kat signage tu.


Yang ni..kakak & Abg ipar...diorang kena bayar RM25..Untuk double seater.
Kakak jadik penumpang jela...apa la kakak saya ni tak challenging langsung.
hohohoho...

Go kart ni diorang bagi 5 minit....huwaaa...mana cukup
Ok la tu kan..puas hati..
At least dapat rasa main go kart..nak main yang betul2 kat sepang..
Hehehe..simpan jela angan2 tu...


abang ipar saya bawak penumpang yang sangat debab. hohoho....berusaha nak potong saya tapi tak berjaya sebab go-cart abang ipar overload.



Lepas main go kart...kitorang g archery plak.. Alang-alang kan...
tak pandai main..lain citer..
Asalkan kiter cuba..kang tak cuba..
Dah kuar theme park kang..rasa nyesal tak main kan...

Tengok dari gaya..nampak ada skill nak memanah tu..
Tapi....perghhhh...Susah3....
5 batang panah..sume tak kena dart....
Hohoho..
Nasib baik free...tak kisah sangat...



Ok...Now
We move on to..EXTREME PARK...
Yang paling GILERRRRRRRR!!!!!!!!

JENG..JENG...JENG....
Berdebar siot...

Mula-mula gi bayar...Tengok balik harga kat signage tu...

Yang ni kitorang kat kaunter..
untuk timbang berat badan (Bungy Jump)
min 35kg & max 285kg
Dup Dap...Dup Dap..Dup Dap...

Tapi..kitorg main G force dulu..
G-Force..takyah timbang badan..
G-Force..ni kena couple..
Sian abang ipar..tak dpat rasa...hukhukhuk...




yang berat kena duduk belah kanan supaya balance


ARE YOU READY !!!!!!!!!!!!

1........2..........



3 !!!!
Aaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!
Besa la..pompuan...menjerit aje..^_^

bergantung kepada nasib la....kami dapat pusing sekali jer. kalau tengok kat youtube ada je yang berpusing 2-3 kali. kami sekali jer. kakak berat sangat kot. huk3 :( 




.
layan vidoe kami dulu.....nak vidoe kena bayar RM20 kat sunway lagoon

http://www.youtube.com/watch?v=dQsif5N9pOk



Wokehhhh....
Dah setel ni...mengigil lepas main benda nih

Another INSANITY EXTREME GAME....
BUNGY JUMP!!!!!!!!


Muka gayat...hohoho...





MIRA....ARE YOU READY TO JUMP !!!!!!!!
AYE-AYE CAPTAIN....


1...2....


JUMP !!!!!!
Wuuuuuuhuuuuuuu !!!!!!



Ok..Next..Abang Isyam...





abang ipar terus terjun tanpa teragak2 bcoz tak nak buat isteri tersayang dia tu takut.

Ok..and the last one...My Sister...
I respect to my sister...salute beb...
Sesuai utk motivate kepada orang sama mcm kakak saya...

Go kakyu..Go Kakyu...
Take time jugak..kakak nak jump..
Mula-mula...memang dier tak yakin langsung..
Sampai org lalu lalang kat jambatan ni..bagi support kat kakak..
Hoho..Best3...glamour sekejap kakak saya kat jambatan tu.
yang tak boleh blah tu abang yang jaga tu siap pasangkan kipas kat kakak saya untuk hilangkan rasa nerves. hohoho....


Go Kakyu !!!!!


FINALLY...SHE JUMPED !!!!
macam gajah jatuh daaaa :)
YEAH !!!!!!!
Salute...


Dan..Paling best lagi...
Dapat CERTFICATE !!!!!
Lantak la kate X Waras pun..Asal puas dapat maen...
Yes!!!!!!!....
Macam x caya...Terjum macam orang gila...
Rasa Bangga..
Kembang kucup...kembang kucup hidung...hohohoho...





Lepas dah turun...kitorg isi perut
Layan Burger King...
Sambil tengok kat jambatan tu..
Hmmmmm..
Macam x caya kitorg dah terjun kat jambatan tu..


Ok...Lepas tu kiter nak g mana plak??

WATERPLEXX 5D.....

Masuk je..Free jer...
Habis lencun kitorg...
X dapat rakam
Sebab camera bukan kalis air...SobSobSob..
Sedih....




Best...Best..Best...
Terasa nak terbalik..Terasa kena makan ngan ular gergasi..
Terasa kena pancung kepala ngan tengkorak..
Hohohoho..

Best....Enjoy...ngan Waterplex 5D...
Rugi x masuk...TERBAIK !!!!


Pastu...
Kitorg terjah kat......
VUVUZELA......







Tapi kan..Semangat dah kitorg dah samapi atas..
Pastu..nampak ramai2 turun...
Dorang kata...Vuvuzela x bole Maen..
Haaaaaa ??????
Vuvuzela x bole maen ???
Why ????
Because...It is LEAKING.....
OH NO !!!!!!!
Waaaaaaaa....Sedih giler kot....
Heeeiii....Bila plak nk merasa mende ni...
Dah ada depan mata....x boleh maen plak...Sobsobsob...

GOOD BYE..VUVUZELA...

X dapat maen VUVUZELA..
Nak maen apa lagi ?
Yang gelongsor tu..dah pernah maen kat water park laen...

Then...
Kitorg decide...jalan2 satu sunway ni...
Amik2 gambar...Kenangan ni tau...






Kitorg g kat WILDLIFE PARK...


Comey.......

Amboiii.....Syok nyer...buaya ni tido....


Ok...SELFIE.....
1..2..KIMCHI.......

Dah habis lalu kat wildlife park..
Ktorg jalan2 kat scream park plak...




Kitorg x masuk umah hantu..
show time dier lmbat lagi..
kena tunggu 1 jam lagi..
Malas nk tunggu...

Kitorg naek pusing2 ni...
Release penat...







Pastu kitorg g...
JENG...JENG..JENG....

Naek TOMAHAWK....

Yang best tu...
Ktorg 3 org je naek mende ni..
Lagi seram siot..sebab 3 org je..
Hohoho...




Masa nak blik semula...
Lalu kat jambatan gantung...
Uuuiiiii....Gayat...Gayat...Gayat...



Dah lalu kat Jambatan Gantung

And the last one...Ktorg g maen Kayaking
Yang ni free...

Nampak senang nak kayuh...
Tapi....hmmmpphhhh....
Hampeh....
Mula2...Kakak & Abg Ipar..kayuh dulu..
Ok lg..









Lepastu
Saya & Kakak nyer turn kayuh plak..
Uuuuuiiii.....STRESSSSS.......
We are easy sister....
Kayuh ok lg..
Time nak buat u turn..
Hmmmpphhh....
Kejap ke sana...kejap ke sini...
Adoyai..Stress..
Rugi  x rakam..Kamera plak..bateri dah kong..
Kalo x mesti lawak giler kalo rakam...
Hohoho...
Macam Lee Kwang Soo & Ji Suk Jin...

nampak tak angsa tu senget sebelah. paham2 lah yer....overload belah kanan.





Orait....
Lepas buat kayaking...

Ktorg pun siap2 nak balik dah...

Ohhh....before that..
Sebelum nk salin pakaian..
Pose dulu ngan Certificate Bungy Jump ni..
Rugi OOO...Kalo x amik gambar...
Cayaaa la.....




Ok......
Dah Siap Mandi...
Pose Ala2 Comey banyak sebelom balik...


Sebelum kuar dari Sunway Lagoon..
Wajib beli souvenir...
Beli jela magnet Vuvuzela..walopun x dpt maen...
huhuhuhu..
Yang penting..dapat beli fridge magnet
Yang Extreme Park tu..
Haaaa....Baru rasa bangga...



It's time to go back Cititel Hotel, Mid Valley...
Promote Cititel Hotel Sekali...

GOOD BYE..SUNWAY LAGOON....
YOU ARE THE BEST...
BERBALOI...MEMANG BERBALOI...



Bercuti ni...Bagi saya...
Kiter kena join sume perkara...
Contohnya....

Kalo g Sunway Lagoon...Setakat g mandi..Mesti akan kata x best..
Tapi..kalo dah masuk Sunway Lagoon ni..
Alang2 maen sume menda...
Yang kena tambah duit..
Maen Go Kart..Bungy Jump & G-Force jer..
Yang laen sume free...
Sangat2 berbaloi....
Kalo dah bercuti ni..jangan kedekut kuar duit..
Nama pun bercuti kan...

Alhamdulillah...
Plan ktorg g bercuti Sunway Lagoon telah berjaya...
WE DID IT !!!!

Insha Allah....
Plan Akan datang...
Coming Soon...

BYE BYE SUNWAY LAGOON...
WE GONNA MISS YOU....

MMMMUUAAAAHHHH !!!!!!
 Banyak2 kan lagi Extreme Park..
Hohohoho...